"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" kapsamında ilçemizde Pilot Okul olarak; OSB Yürütme Ekibimizin önderliğinde ve öğrencilerimizin de katılımı ile okulumuz bünyesinde bulunan pansiyonumuzun yemekhanesinde hazırlanan yemek artıkları toplanarak, çöp alanlarına taşınacak atıkların biyo bozunur gıdalardan oluşan kısmı ile okul bahçemizde doğal sebze meyve yetiştiriciliği yapmak üzere hazırlanan toprağa "KOMPOST GÜBRE" üretimi yapıldı.
Yemekhanelerden toplanarak çöp alanlarına taşınan atıkların %50-60'lık kısmı biyo bozunur atıklardır. Biyo bozunur atıklar, doğada mikroorganizmalar
yardımıyla kolayca bozunarak temel bileşenlerine ayrılır. Böylece toprağın havalanmasını sağlayarak pH dengesi düzenlenir ve bitkilerin ihtiyacı olan besin sağlanır.