2022 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI

28.04.2022 779

28-04-2022

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

1.      Ortaokul 5,6,7,8 -  lise hazırlıksınıfı,9,10ve11'incisınıflara devam eden öğrenciler.

2.      Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşıolmak,

3.      Taksirli suçlar ile kabahat nevînde olanlar dışında işlenilen suçtan dolayı hükümlü bulunan öğrenciler bursluluk sınavınabaşvuramayacaklardır.

4.      İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak

5.      2021 yılına ait aile gelirinin, kişi başına düşen miktarının 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) liranın altında olması

BAŞVURU YAPMAK İÇİN HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER

Sınava başvuru yapacak olan öğrenci velileri tarafından ailenin 2021 yılı toplam gelirini gösteren EK-1 belgesi'nin doldurulması gerekmektedir. EK-1 Belgesi doldurulurken beyan edilmesi gereken evraklar aşağıdaki gibidir.

a)     Anne ve baba çalışıyorsa, çalıştıkları işyerinden 2021 yılına ait12 aylık  gelirini gösteren onaylı maaş gösterge belgesi.

b)     Anne – baba çalışmıyorsa her ikisi için de 2021 yılına ait SGK' dökümü

c)      Anne ve baba için vergi dairesinden alınan Mükellef olup olmadığına dair belge.

d)     Anne ve baba için ilçe tarım müdürlüğünden 2021 yılına ait gelir veya gelirinin olmadığına dair belge

e)     Emekli olan veliler için maaş aldıkları bankadan 2021 yılına ait 12 aylık maaşını gösteren belge

Belirtilen belgeleri tamamlayan velilerimiz EK-1 beyannamesini bu belgeler ışığında dolduracaktır. Belge veli tarafından imzalı olarak okul idaresine verilecektir.

Ailenin 2021 yılına ait toplam geliri ailedeki kişi sayısına bölünerek fert başına düşen gelir hesaplanacaktır. Kişi başına düşen yıllık gelir miktarı 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçen öğrenciler sınav başvurusu yapamayacaktır.

Başvurular bizzat veliler tarafından okulumuza yapılacaktır. Eksik evrak ile başvuru alınmayacaktır. Son başvuru tarihi 13 Mayıs 2022 Cuma günüdür.